HIRVING LOZANO EN FRANS JANSSEN VAN PSV FELICITEREN PAUL VERHAGEN MET ZIJN 50E VERJAARDAG

Paul Verhagen, is internationaal verkoopdirecteur van luchtvaartmaatschappij Aeromexico. © Paul Verhagen
Stiphoutenaar verbindt PSV en Mexico als supporter en sponsor via Aeromexico
De internationale verkoopdirecteur van luchtvaartmaatschappij Aeromexico is geboren en getogen in Stiphout. Hij is een fervent PSV-fan en is nu ook voor het eerst sponsor, via het Mexicaanse bedrijf.

Rik Elfrink 05-04-18, 17:40 Laatste update: 05-04-18, 17:41 Bron: ED
0 REACTIES
Via een omweg kwam Paul Verhagen (46) onlangs weer in Zuidoost-Brabant terecht. De internationale verkoopdirecteur van AeroMexico verbond de Mexicaanse luchtvaartonderneming in het Philips Stadion als geldschieter aan PSV. Een jongensdroom van Verhagen kwam op die manier via zakelijke motieven uit. ,,Het is puur toeval, maar wel heel mooi om als Brabander een krabbel namens een Mexicaans bedrijf te zetten”, zo geeft hij aan. Aeromexico denkt de populariteit van PSV in Nederland en Mexico, via de Mexicaanse topscorer Hirving Lozano, goed te kunnen benutten.


Verhagen is al 28 jaar weg uit Zuidoost-Brabant, waar hij tot 1990 in Stiphout woonde. ,,Zoals zoveel jongens was ik fan van PSV en ik durf mezelf ook wel een fervent supporter te noemen. Ik ben zelfs bij het grootste succes ooit geweest, in Stuttgart. PSV won daar in 1988 de Europa Cup 1 en veel mooier kon het niet. De contacten tussen Aeromexico en de club ontstonden niet direct via mij, maar uiteraard vond ik het met een blik op mijn eigen historie mooi dat er onderhandeld kon worden. Daarna heb ik het wel min of meer een duwtje kunnen geven, al is goed onderzocht wat de effecten voor ons kunnen zijn. Nadat we eerst wedstrijdsponsor bij een vriendschappelijk duel van PSV en het Mexicaanse Pachuca CF waren, is er nu een sponsorcontract tot medio 2019 uitgekomen.” Die wedstrijd bracht enkele tienduizenden euro’s op voor slachtoffers van een aardbeving in Mexico.

Harde werkers
Na zijn vertrek uit deze regio woonde Verhagen in tien verschillende landen. ,,Via een studie in Antwerpen ben ik steeds verder de wereld ingetrokken. Ik heb altijd gewerkt in industrieën die gerelateerd waren aan het toerisme, bijvoorbeeld bij hotelketens en een touroperator. In 1999 startte ik bij de KLM, waar ik over de hele wereld heb gewerkt. Daarna volgde nog een periode bij Air Berlin en inmiddels dus ruim twee jaar Aeromexico, waar het me uitstekend bevalt. Ik ken de Mexicanen als vriendelijk en ervaar ze als harde werkers, met werkdagen van tien uur en tien vakantiedagen per jaar.” In één ding wil Verhagen afwijken van de rest. Het woon-werkverkeer in Mexico-stad blijft hij namelijk per fiets voltooien. ,,Dat valt niet altijd mee, je moet overal op bedacht zijn. Een rijbewijs kun je hier kopen voor pakweg 50 euro en iedereen kan daarmee de weg op. Dat betekent ook dat de verkeersregels iets flexibeler worden geïnterpreteerd dan we in Nederland doen. In het verkeer moet je hier niet passief, maar reactief zijn.” Het toeval bracht hem onlangs bij PSV, waar Aeromexico (rond 15.000 werknemers) naamsbekendheid wil creëren. Het bedrijf vliegt dagelijks rechtstreeks tussen Mexico en Nederland, van Amsterdam naar Mexico-stad. ,,We zijn op 1 februari begonnen, dus over een echt effect is nog niet zoveel te zeggen. Op dit moment staan we nog aan het begin van de sponsorperiode. Een extern bureau meet onze bekendheid de komende periode en dan is duidelijk of we onze doelen bereiken. We willen niet alleen de naamsbekendheid bij de eindklant vergroten, maar grijpen de sponsoring ook aan om relaties te kunnen uitnodigen bij wedstrijden.”

Wat hij het meeste mist aan Zuidoost-Brabant na zoveel jaren weg te zijn? “Dat ik mijn naaste familie niet vaker zie, met name mijn ouders, die nu in Bakel wonen. Die zien mijn bijna 3-jarig zoontje, hun jongste kleinkind, maar heel weinig door de afstand.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top